04 maart 2021

Zal ik scheiden?

Dit is een vraag die mogelijk door uw hoofd speelt. U twijfelt. Want wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Hoe moet u een scheiding voorbereiden? Is een scheiding in uw geval wel verstandig? En is het wel de oplossing voor uw problemen?

Of u nu gehuwd bent of met uw partner samenleeft, een scheiding is een ingrijpende beslissing die veel gevolgen heeft. Zeker als u samen kinderen heeft. Een scheiding leidt in de regel tot veel stress en is een emotionele rollercoaster. Er ontstaan twee huishoudens en als u kinderen heeft vaak twee één-oudergezinnen. Een scheiding heeft ook gevolgen voor uw inkomen, vermogen, huisvesting, pensioen.

Het komt geregeld voor dat een beslissing om te gaan scheiden ondoordacht wordt genomen. Bijvoorbeeld omdat dit in een ruzie wordt gezegd. Of in een periode die om een andere reden zwaar en heftig is. Zoals bij ziekte of ontslag. Of in een periode van Covid-19 waarin veel mensen niet goed in hun vel zitten. Uit onderzoek is gebleken dat er heel wat mensen zijn, die achteraf spijt van de scheiding hebben. Die zeggen: als ik vooraf de gevolgen had gekend dan had ik het niet gedaan of dan had ik eerst toch meer in mijn relatie geïnvesteerd.

Op gesprek

Daarom is het verstandig om voordat u beslist dat u wilt scheiden eerst eens vertrouwelijk met een ervaren familierechtadvocaat te bespreken of dat in uw geval wel een goede beslissing is. Meestal is één gesprek met een scheidingsadvocaat al voldoende om alles wat er bij een scheiding komt kijken met u op een rijtje te zetten, zodat u een verstandige beslissing kunt nemen.

Maya Perfors

Wilt u zo'n gesprek, neem dan contact op met Mr. Maya Perfors. Zij is al bijna 40 jaren werkzaam als familierechtadvocaat en mediator. Zij heeft een schat aan ervaring waarmee u uw voordeel kunt doen.

Auteur
Mr. M. (Maya) Perfors

Advocaat

Bel Maya Perfors