Interessant voor u

1 september 2020

50-jarig jubileum Ank de Groot

Op 1 september jl. was het 50 jaar geleden dat Ank de Groot (toen nog Ankie Slagter) op 16-jarige leeftijd als beginnend secretaresse in dienst trad bij La Gro Advocaten, voorloper van het huidige La Gro Geelkerken Advocaten.

In 1970 was er nog geen fax, geen e-mail, geen mobiele telefoon; typemachines werkten nog met carbonpapier.

Vanaf 1981 was Ank de Groot werkzaam als faillissementsmedewerkster en assisteerde de faillissementscuratoren van La Gro. In die functie heeft zij vele faillissementen in en buiten de regio Alphen aan den Rijn behandeld.

Naast haar werk was Ank ook zeer actief in de Kerk en in de Alphense politiek. Zij is momenteel fractievoorzitter van Rijn Gouwe Lokaal en het langstzittend gemeenteraadslid van de huidige gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

In verband met Corona werd het jubileum op afstand gevierd in een Teams overleg waarbij alle medewerkers van LGGA aanwezig waren. Frank Somers die meer dan 40 jaar met Ank heeft samengewerkt, dankte haar in zijn speech voor haar inzet. Ank zal haar praktijk nu verder afbouwen en kan dan meer gaan genieten van haar kleindochter Anna.