Interessant voor u

Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...
18 december 2019

Een jaar naar school voor 100 meisjes

La Gro Geelkerken stuurt deze kerst samen met Cordaid 100 meisjes een jaar naar school. Ons kantoor en alle medewerkers steunen het werk van Cordaid om meer meisjes in Afrika naar school te krijgen. Cordaid werkt in Afrika aan beter onderwijs voor miljoenen kinderen, met extra aandacht voor meisjes.

Wereldwijd gaan 35 miljoen meisjes niet naar het basisonderwijs. Terwijl onderwijs de beste investering in de toekomst is. Meisjes staan voor een extra uitdaging: vaak worden zij ingezet in het huishouden, om op broertjes en zusjes te passen of om ander werk te doen. En áls zij naar school gaan, is de kans groot dat ze na een tijdje afhaken omdat de kwaliteit van het onderwijs slecht is en er te weinig voorzieningen zijn.

Door leraren te trainen, voorlichting te bieden aan ouders en via resultaatgerichte financiering, een uniek financieringssysteem waarbij scholen extra geld krijgen als ze vooraf bepaalde resultaten behalen, zorgt Cordaid er samen met de overheid voor dat het onderwijssysteem blijvend verbetert. Lees meer over deze actie van Cordaid via: https://www.cordaid.org/nl/meisjes-naar-school/

De advocaten en medewerkers van ons kantoor wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2020. Wij willen u bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar. Uiteraard staan wij ook in 2020 weer graag voor u klaar.