Interessant voor u

Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...
18 november 2019

Gerard Zuidgeest genomineerd voor Magna Charta Publieksprijs

Gerard Zuidgeest is met zijn artikel Stand van zaken rechtspraak slapende dienstverbanden genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs 2019 in de categorie Arbeidsrecht!

Stemmen kan tot 1 december via deze link waarna op 10 december bekend wordt gemaakt welke artikelen meedingen naar de Publieksprijs.

Het artikel is gaat in op rechtspraak over ‘slapende’ dienstverbanden en de compensatie regeling van de transitievergoeding door het UWV. Indien de werkgever aan de werknemer de transitievergoeding betaalt als de arbeidsovereenkomst wegens langdurige (meer dan twee jaar) arbeidsongeschiktheid eindigt, vergoedt het UWV die transitievergoeding aan werkgevers. Alvorens bedoelde compensatie door het UWV wordt betaald, dient de werkgever wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

In de rechtspraak is al langer de vraag aan de orde of de werkgever – nu deze regeling van kracht is – nog wel mag besluiten de arbeidsovereenkomst met de langdurig arbeidsongeschikte werknemer te beëindigen en het dienstverband slapend te houden.