Interessant voor u

Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...
9 januari 2020

Hoe voorkomt u dat uw scheiding een gevecht wordt? Kies voor mediation!

Een scheiding is een verdrietig proces. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Voor veel mensen voelt een scheiding als een persoonlijk falen. Emoties spelen een grote rol. Zoals boosheid om verlaten te zijn of om geschonden vertrouwen, angst voor de toekomst of de vrees om het als alleenstaande ouder niet te redden en de kinderen door de scheiding te beschadigen.

Voor de rechter

Staan ex-partners bij de rechter tegenover elkaar, dan versterkt dat vaak die negatieve gevoelens. De ex-partner en mede-ouder wordt dan al snel "de tegenpartij" waarvan het liefst "gewonnen" moet worden maar waarvan in ieder geval niet "verloren" mag worden. Het moet een afschuwelijk gevoel zijn om met degene die je ooit lief hebt gehad voor de rechter te staan, ieder met een eigen advocaat. De rechter, die op basis van juridische stukken en betogen van de advocaten heel belangrijke beslissingen over de kinderen, huis en financiën gaat nemen, terwijl hij de ex-partners eigenlijk niet kent en maar beperkt tijd heeft om zich in de zaak te verdiepen.

Mediation

Inmiddels ben ik al bijna 30 jaar scheidingsmediator. Daarin is mij gebleken, dat zelfs partners waarbij de emoties hoog zijn opgelopen, toch in staat kunnen zijn om samen aan de mediationtafel hun scheiding te regelen. Het liefst een regeling op maat, die past bij hun persoonlijke situatie en die van hun kinderen. Met andere woorden een regeling als een "maatpak" in plaats van het "confectiepak" waarop de rechter is aangewezen.

Hoe komt het dat het aan de mediationtafel wel lukt en bij de rechter niet? Omdat ik als mediator een veilige sfeer creëer waarin (ex)partners zich durven uit te spreken en ik hen kan helpen om werkelijk naar elkaar luisteren. En om te benoemen wat hen echt dwars zit, wat hun werkelijke wensen en verwachtingen van elkaar zijn, zodat zij samen een regeling kunnen maken die voor beiden het best haalbare resultaat biedt.

Gratis kennismakingsgesprek

Het is dan ook belangrijk dat de (ex)partners een klik met de mediator hebben, zodat er een vertrouwensband kan ontstaan. Daarom bent u van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek om met elkaar te bespreken wat uw beider wensen en verwachtingen van de mediation zijn en wat ik u te bieden heb, of wat mijn collega's Sylvia Raphael en Kim Diepstraten, die beiden ook ervaren mediator zijn, voor u kunnen betekenen.

Wilt u een afspraak maken, mailt u dan naar familie@lgga.nl onder vermelding van uw naam en die van uw partner en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons op 071-5124443. Wil u meer informatie of heeft u andere vragen? Lees waarvoor u bij ons terecht kunt op de familierechtpagina.