Interessant voor u

Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...
18 mei 2020

Nooduitkering voor flexwerkers bijna gereed

Ook flexwerkers worden flink gedupeerd door de coronacrisis. Ondanks dat de NOW-regeling ook de loonkosten van flexibele arbeidskrachten compenseert, blijkt uit de praktijk dat toch veel tijdelijke arbeidsovereenkomsten niet worden verlengd. Vaak kunnen deze flexwerkers maar beperkt aanspraak maken op de bestaande sociale zekerheid.

Nog geen volledige duidelijkheid

Op 22 april 2020 had het kabinet al toegezegd de mogelijkheden voor een aanvullend vangnet voor deze krachten te onderzoeken. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om studenten, artiesten en hybride ondernemers. Gedacht werd aan een regeling voor die groep flexwerkers die na 1 maart hun baan zijn verloren, maar niet in aanmerking komen voor een uitkering.

Bijna een maand later is de exacte regeling nog niet rond. Wel is duidelijk geworden dat flexwerkers waarschijnlijk een nooduitkering van € 600,00 per maand kunnen aanvragen. Wat de voorwaarden daarvoor precies zijn, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat hierover in de loop van deze week meer bekend wordt gemaakt.

Meer informatie

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u vragen over de noodmaatregelen voor ondernemers? Neem contact op met Annemiek Varkevisser of een van de andere specialisten in arbeidsrecht.