Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...
26 september 2019

Reisorganisatie Thomas Cook failliet

Maandag 23 september 2019 werd het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook bekend gemaakt. Tienduizenden werknemer en honderdduizenden reizigers zouden door het faillissement worden geraakt. Thomas Cook heeft ook een Nederlandse tak. De toekomst van Thomas Cook Nederland B.V. is op dit moment onzeker, maar een faillissement lijkt aanstaande; Thomas Cook Nederland B.V. heeft inmiddels bij Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) melding gedaan van financieel onvermogen. Op woensdag 25 september 2019 is duidelijk geworden dat uitstel van betaling is aangevraagd.

Positie reizigers

Voor reizigers die een reis boekten bij Thomas Cook Nederland B.V. (ook via Neckermann) krijgen hulp en bijstand en hun boeking is gedekt door SGR (Stichting Garantiefonds Reizen. Zie de berichtgeving hierover op de website van SGR. Zie ook het artikel van mijn collega's Nick de Leeuw en Anita Nelis, specialisten in reisrecht .

Positie bepalen en schade als gevolg van de financiële problemen bij Thomas Cook beperken

Uitstel van betaling is in de regel de opmaat voor een faillissement; een faillissement zal dan ook waarschijnlijk op korte termijn volgen. De financiële problemen en het waarschijnlijke faillissement hebben voor veel partijen zoals leveranciers, financiers en het personeel (potentieel) grote gevolgen. Het loont om die gevolgen spoedig in kaart te brengen om vervolgens eventuele acties te ondernemen om (mogelijke) schade zoveel mogelijk te beperken. Denk vooruit.

Onze advocaten gespecialiseerd in faillissementsrecht staan klaar

Onze faillissementsrechtspecialisten zijn u graag van dienst zijn. Zij adviseren en procederen geregeld als advocaat op het gebied van het faillissementsrecht en als curator behandelen zij op regelmatige basis faillissementen. Op ons kantoor is door in het verleden behandelde faillissementen in de reisbranche en de specialisten Reisrecht specifieke kennis over de reisbranche in huis.

Neem bij vragen dan ook vooral contact op met Wouter Vlasveld via 071-4060011 of w.vlasveld@lgga.nl, of een van onze andere specialisten.

Wilt u in de toekomst op de hoogte worden gesteld van onze artikelen en gratis kennissessies? Schrijf u dan hier in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.