Hot items

Uw branche is ook de onze

Wat speelt er in uw branche? Welke ontwikkelingen zijn bepalend voor uw sector en welke kansen liggen er voor het oprapen? Bij La Gro Geelkerken brengen wij zulke actuele thema’s graag in kaart met slimme product-marktcombinaties. Vanuit hun specialisme brengen onze advocaten hun eigen expertise in, zodat zij als team een brede en diepgaande oplossing kunnen bieden.

Bel of mail ons. Wij komen graag langs.

0172-503250
Meer contact
Franchiserecht

Is mijn franchiseformule en overeenkomst toekomstproof?

Nederland telt zo'n 750 franchiseformules - detailhandel, horeca en dienstverleners - met 30.000 franchisezaken en 280.000 werknemers die tezamen goed zijn voor een jaaromzet van 31 miljard euro.

Meer over franchiserecht
Privacy: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG 2018)

Aan welke verplichtingen moet uw organisatie voldoen?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Meer over privacyrecht
Reisrecht

Hoe blijf ik op de hoogte van de complexe regelgeving in de reisbranche?

Ieder bedrijf dat actief is in de reisbranche heeft te maken met complexe regels, veelal afkomstig uit Europa. De Richtlijn Pakketreizen, de DBC-Verordening, de wet op de reisovereenkomst, de Code Reisaanbiedingen, ANVR Reisvoorwaarden: om er maar een paar te noemen. Wij helpen u graag door dit woud van regels. Wat voor vraag u als reisonderneming ook heeft, wij zorgen voor de juiste advocaat. Bovendien werken we nauw samen met onze collega’s van disciplines zoals Marktordening, Arbeidsrecht, Contractenrecht en Incasso. Geen overbodige luxe: vaak gaan de vragen van onze klanten over meerdere rechtsgebieden heen. En dat vinden wij alleen maar uitdagend!

Meer over reisrecht