Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving

Huurrecht

Denk vooruit! Weet u waar u op moeten letten bij huur?

Het huurrecht is een dynamisch rechtsgebied dat zich kenmerkt door toepassing van dwingendrechtelijke regels enerzijds en contractvrijheid anderzijds. Het beoefenen van huurrecht is een aparte tak van sport binnen het vastgoedrecht.

De huurrechtspecialisten van La Gro Geelkerken kennen de spelregels en adviseren u graag over de mogelijkheden rondom verhuur van woonruimte en bedrijfsruimten zoals winkels, horeca en kantoorruimte. Daarbij kijken zij verder dan alleen de huurovereenkomst en weten uw positie in het juiste juridische kader te plaatsen.

Wij adviseren u graag over uw huurovereenkomst en andere aangelegenheden waar verhuurders en huurders tegenaan lopen. Als het nodig is beginnen we een procedure of staan wij u bij als u in een procedure wordt betrokken.

 

Neem contact op met

mr. L.W.B. (Linda) Dijkstra - Devillers

Focusteam Huurrecht

0172-503250 / 06-51363154

Actueel

17 juni 2021 | Actueel

Met zorg contracteren

Woningcorporaties zijn verplicht een (beperkt) deel van hun woningbestand ter beschikking te stellen aan zorginstellingen dan wel zorgbehoeftigen, die de woning zullen gebruiken als middel om de zorgbehoeftige naar zelfstandigheid te begeleiden. Er ontstaat dan een rechtsverhouding waarin sprake is van een combinatie van een zorgovereenkomst en een huurovereenkomst. Deze overeenkomsten moeten wel met zorg op elkaar worden afgestemd, want anders kan de bedoeling van partijen wel eens verkeerd uitpakken.

Lees meer
29 juni 2021 | Workshop

Webinar Actualiteiten Aanbestedingsrecht

Op dinsdag 29 juni organiseert La Gro Geelkerken een webinar aanbestedingsrecht. Tijdens dit webinar bespreken onze specialisten de laatste actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van het aanbestedingsrecht, in het bijzonder omtrent rechtsbescherming. Wat zijn de rechten van inschrijvers als zij het niet eens zijn met de gang van zaken in een aanbestedingsprocedure? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de aanbestedende dienst? Er wordt onder andere stilgestaan bij het voorstel van staatssecretaris Keijzer voor het verbeteren van rechtsbescherming bij aanbesteden. Ook wordt ingegaan op diverse recente uitspraken omtrent rechtsbescherming en de betekenis daarvan voor uw organisatie.

Lees meer

“Huurrecht is in ontwikkeling, maar staat nooit op zichzelf. Met kennis van de branche, kijk op de omgeving en oog voor uw belang bereiken wij voor u het beste resultaat.”

Linda Dijkstra, specialist Huurrecht

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

1
Advies over huurrecht
Ons huurrechtteam heeft gedegen en specialistische kennis op rechtsgebieden waarmee iedere verhuurder of huurder in aanraking komt. Of het nu de huurovereenkomst betreft, een gemengde overeenkomst, zoals wonen gecombineerd met zorg, of vraagstukken rondom gebiedsontwikkeling of transformatie van onroerende goed, voor elk specialisme hebben wij de juiste persoon in huis die verhuurders en huurders terzake kan adviseren.
2
Opstellen huurovereenkomsten
Gaat u een huurrelatie aan, dan kunnen wij daarvoor een op maat gemaakte, duidelijke en rechtsgeldige huurovereenkomst opstellen en/of aanpassen.
3
Beoordeling huurovereenkomst
Wij beoordelen uw (standaard) huurovereenkomst en vergelijken dit met de relevante wetgeving. Wilt u een tijdelijke huurovereenkomst of juist een zo lang mogelijke huurrelatie? We adviseren u of en op welke wijze aanpassingen nodig zijn en wanneer en hoe eventuele specifieke wensen geïmplementeerd kunnen worden.
4
Herontwikkeling
Ons team denkt niet alleen binnen het huurrechtgebied vooruit, maar kijkt verder. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van processen rondom gebiedsontwikkeling en onteigening.
5
Huurprijswijziging
Wanneer kan een huurprijs worden verhoogd of verlaagd? Een vraag die op elk moment actueel is. Wij kennen de mogelijkheden.
6
Procedures
En uiteraard procedures. Indien nodig vertegenwoordigen wij u in procedures die met huur te maken hebben. Wij hebben een ruime ervaring in het voeren van procedures in huurzaken, zowel voor de verhuurder als voor de huurder.