Interessant voor u

Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
Bezig met zoeken...

Reisrecht

Hoe blijf ik op de hoogte van de complexe regelgeving in de reisbranche?

Ieder bedrijf dat actief is in de reisbranche heeft te maken met complexe regels, veelal afkomstig uit Europa. De Richtlijn Pakketreizen, de DBC-Verordening, de wet op de reisovereenkomst, de Code Reisaanbiedingen, ANVR Reisvoorwaarden: om er maar een paar te noemen. Wij helpen u graag door dit woud van regels. Wat voor vraag u als reisonderneming ook heeft, wij zorgen voor de juiste advocaat. Bovendien werken we nauw samen met onze collega’s van disciplines zoals Marktordening, Arbeidsrecht, Contractenrecht en Incasso. Geen overbodige luxe: vaak gaan de vragen van onze klanten over meerdere rechtsgebieden heen. En dat vinden wij alleen maar uitdagend!

 

Neem contact op met

mr. N.A. (Nick) de Leeuw

Focusteam Reisrecht

070-7900134 / 06 - 53167000

Actueel

20 maart 2020 | Actueel

Corona-crisis en juridische gevolgen

Wij krijgen veel vragen van ondernemers en overheden die verband houden met de gevolgen van het Coronavirus. Om die reden hebben wij een Taskforce Coronavirus opgericht: een multidisciplinair team van juridisch specialisten die hun krachten bundelen om uw vragen te beantwoorden en juridische hulp te bieden.

Lees meer

“Een goede reisrecht advocaat zit dichtbij het vuur en volgt de ontwikkelingen in de reisbranche op de voet. Een must omdat we bij La Gro ook nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van nieuwe wet- en regelgeving.” ”

Nick de Leeuw, Sectiehoofd focusteam Reisrecht
Onze advocaten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

1
Veranderende regelgeving
Wat betekent de nieuwe Richtlijn Pakketreizen voor mij? Kwalificeert mijn onderneming zich nu (ongewild) als reisorganisator of een handelaar in gekoppelde reisarrangementen?
Moet ik aanvullende reisvoorwaarden opstellen? En welke voorwaarden moet ik hanteren? De ANVR reisvoorwaarden, de ANVR Boekingsvoorwaarden of eigen algemene voorwaarden? En hoe zorg ik dat de juiste voorwaarden van toepassing zijn op mijn reisdiensten?
2
Klachten over uitgevoerde reizen
Hoe houd ik de schade voor mijn bedrijf zo beperkt mogelijk en beperk ik het risico op een langdurige (kostbare) procedure? In veel gevallen kan het de moeite lonen met de reiziger tot een minnelijke regeling te komen.
3
Handhaving door de Overheid
Hoe moet ik omgaan met kritiek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)? Hoe moet ik mijn reizen aanprijzen om het risico op een boete van de ACM te minimaliseren/voorkomen?
4
Procederen
Welke kans van slagen heeft een door u of tegen u ingestelde claim? Welke inhoudelijke argumenten zullen in een procedure bij de Geschillencommissie Reizen of de rechter aan de orde komen?
5
Overig
U kunt bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld arbeidsrechtelijke zaken die binnen uw bedrijf spelen, zowel bij individuele arbeidsgeschillen als bij reorganisaties. Ook voor kwesties die liggen op het terrein van het Mededingingsrecht of bij overname van een andere reisonderneming (of als u zelf overgenomen wordt) kunt u bij ons terecht. Juist omdat we goed ingevoerd zijn in de reisbranche kunnen we direct tot de kern van zaak komen en hebben we altijd de juiste specialist voor u klaar staan. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen bij het incasseren van openstaande debiteuren (zowel zakelijke als privépersonen). Onze Incasso afdeling staat voor u klaar.