Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving

Podcast

Arbeidsrecht advocaten Annemiek Varkevisser en Gerard Zuidgeest nemen jullie mee in de wondere wereld van het arbeidsrecht en bespreken iedere 2 weken een actueel arbeidsrechtelijk onderwerp in ongeveer 20 minuten. De podcast is bedoeld voor HR-professionals en iedereen die geïnteresseerd is in het actuele arbeidsrecht.

Vragen? Neem contact op met Annemiek of Gerard via podcast@lgga.nl

Bel of mail ons. Wij komen graag langs.

0172-503250
Meer contact

Aflevering 3 Vakantie-stuwmeren door corona

Reizen naar het buitenland wordt nog steeds afgeraden door de overheid. Dat betekent ook dat werknemers veel minder vakantiedagen opnemen dan vóór de uitbraak van COVID-19. Kun je deze stuwmeren aan vakantiedagen voorkomen of verminderen? En hoe zit het met de vervaltermijnen bij vakantiedagen en wat als een werknemer te laat terugkomt van vakantie? We bespreken het in de derde aflevering van deze podcast.


Aflevering 2 Vaccineren op de werkvloer

Nederland is volop aan het vaccineren tegen COVID-19. Binnen Europa zijn we geen koplopers, maar de eerste miljoenen vaccinaties zijn inmiddels gezet. Vaccineren brengt ook arbeidsrechtelijke vragen met zich mee. Kun je als werkgever jouw personeel verplichten zich te laten vaccineren? Welke consequenties heeft het als een werknemer weigert een vaccinatie te nemen? En hoe zit het met een mondkapjesplicht op de werkvloer? Wij beantwoorden deze vragen in de tweede podcast uit deze reeks.


Aflevering 1 Thuiswerken

Sinds maart 2020 werkt een groot deel van Nederland thuis; mede op dringend advies van de Rijksoverheid. Thuiswerken zal voorlopig 'hot' blijven. Dat levert de nodige arbeidsrechtelijke vragen op. Bepaalt werkgever of werknemer waar er wordt gewerkt? Is er een recht op thuiswerken? Is de werkgever ook aansprakelijk bij thuiswerk ongelukken en is er een plicht tot het faciliteren van thuiswerken? In hoeverre mogen de thuiswerkers door de werkgever worden gecontroleerd? Op deze en andere vragen geven arbeidsrechtadvocaten Annemiek Varkevisser en Gerard Zuidgeest antwoord.