Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving

Commerciële contracten en commercial litigation

Ons team van specialisten houdt zich bezig met het opstellen van en adviseren over commerciële contracten. Van begin tot eind. Dus wij adviseren al in de precontractuele fase, stellen het contract op en geven ook advies over het beëindigen van overeenkomsten. Een goed contract opstellen is niet eenvoudig. Een contract komt immers alleen uit de lade als er problemen zijn; dan moet u er wat aan hebben. Ons team heeft advocaten met landelijke bekendheid, internationale ervaring, diepgaande kennis en vele vlieguren in de rechtszaal. Van problemen voorkomen tot bijstand in de rechtszaal: wij zijn er voor u.

Wij werken voor nationale en internationale ondernemingen. Wij stellen contracten op, onderhandelen over de totstandkoming van contracten en bieden ook begeleiding bij het beëindigen van overeenkomsten. Verder heeft ons team ruime ervaring op het gebied van het procederen over stukgelopen onderhandelingen en nakomings- en schadevergoedingsvorderingen. Wij hebben ruime ervaring met geschillen bij de overheidsrechter, maar ook met arbitrages.

Bij La Gro Geelkerken houden wij zowel de inhoudelijke hoofdlijnen als de operationele details in de gaten. Het doel is natuurlijk om het contract in de lade te kunnen houden, maar ook uw belang te kunnen dienen als het er toch uit moet komen. In goed Nederlands: better safe than sorry!

Onze ervaring ziet onder andere op advies en bijstand bij de volgende contracten:

  • Distributie-, agentuur- en franchiseovereenkomsten;
  • Inkoop- en verkoopcontracten;
  • IT-contracten (SLA’s, licentieovereenkomsten);
  • NDA’s (geheimhoudingsovereenkomsten);
  • Memoranding of Understanding / Letter of Intent;
  • Algemene voorwaarden;
  • Overeenkomsten van opdracht;
  • Samenwerkingsovereenkomsten

Gevolgen van COVID-19 voor uw organisatie

Heeft u vragen over maatregelen en juridische gevolgen met betrekken tot de corona-uitbraak? Praktische informatie en belangrijke updates leest u via 'Maatregelen voor ondernemers en overheden tijdens de coronacrisis'.

 

Neem contact op met

mr. P.J.B. (Pieter) van Deurzen

Sectiehoofd Commerciële contracten en commercial litigation

070-7900 131 / 06-28625347

Actueel

29 april 2021 | Actueel

De aandeelhoudersovereenkomst: 5 aandachtspunten

Een aandeelhoudersovereenkomst kan discussies of conflicten tussen aandeelhouders en de vennootschap voorkomen. Het is niet verplicht een overeenkomst op te stellen, maar met meerdere aandeelhouders is dit wel aan te bevelen. Contractvrijheid staat daarom grotendeels voorop. In dit blog behandelen we 5 aandachtspunten rondom de aandeelhoudersovereenkomst.

Lees meer
20 mei 2021 | Workshop

Webinar Actualiteiten Bouwrecht

Op donderdag 20 mei organiseert La Gro Geelkerken advocaten een webinar Bouwrecht. Tijdens dit webinar bespreken onze gespecialiseerde advocaten de actualiteiten op het gebied van Bouwcontractenrecht. Daarnaast bespreken we de stand van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Deze wet gaat naar verwachting vanaf januari 2022 stapsgewijs in. Er is tijdens het webinar ook ruim de tijd om vragen te stellen.

Lees meer

“Drie zetten vooruit denken en tegelijkertijd flexibel blijven om de beste oplossing te bereiken: dat is de uitdaging voor de contractenrechtadvocaat.”

Pieter van Deurzen, Specialist Contractenrecht
Onze advocaten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

1
Distributieovereenkomsten
- Welke bepalingen moet ik opnemen?
- Met welke wettelijke regels moet ik rekening houden?
- Welke belangen bestaan over en weer?
2
Franchiseovereenkomsten
- Moet ik prognoses verstrekken?
- Hoe stevig beperk ik de franchisenemer?
- Welke bepalingen moeten in ieder geval in het contract?
3
Samenwerkingsovereenkomsten
- Hoe borg ik optimaal mijn eigen belangen zonder een wurgcontract op te leggen?
- Wat doen we als de omstandigheden wijzigen?
4
Algemene voorwaarden
- Hoe krijg ik mijn algemene voorwaarden consumentenproof?
- Hoe zorg ik ervoor dat algemene voorwaarden toepasselijk worden en blijven?
- Op één A4’tje, maar toch compleet, kan dat?
5
Incassowerkzaamheden
La Gro Geelkerken Advocaten heeft een gespecialiseerde incassoafdeling die alle voorkomende werkzaamheden ter in-cassering van uw vordering(en) verzorgt. Het is gebleken dat het helpt als een advocaat uw debiteur aanschrijft en rechtsmaatregelen in het vooruitzicht stelt bij een weigering om te betalen. Mocht uw debiteur onverhoopt nog steeds niet betalen, dan is “de zaak” al in handen van een advocaat en kan (indien u dit wenst) snel tot rechtsmaatregelen worden overgegaan.
Lees verder