“Het is van belang dat je je proactief opstelt om op deze manier alles uit jouw stage te halen”

Mijn naam is Dominique Fransen en ik heb twee maanden stage gelopen bij La Gro Advocaten. Nadat ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden had behaald, wilde ik graag kennismaken met het recht in de praktijk. Wat zijn de mogelijkheden na mijn studie rechten? En past de advocatuur bij mij? Middels een stage hoopte ik achter de antwoorden op deze vragen te komen. Bovendien hoopte ik met veel verschillende rechtsgebieden in contact te komen, zodat ik een weloverwogen keuze voor mijn master kan (gaan) maken.


Vanaf de eerste stagedag werden mijn dagen met verschillende activiteiten gevuld. Via een plekje op de afdeling ondernemings- en faillissementsrecht kreeg ik tussen de vele zittingen (o.a. bestuursrecht, vastgoed, civielrecht, strafrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht), kennissessies en kantoorvergaderingen, opdrachten om te maken. Deze opdrachten vloeiden voort uit interessante vraagstukken en kwamen vanuit allerlei kanten (en dus rechtsgebieden) van het kantoor. Zij varieerden van literatuur- en jurisprudentieonderzoek tot het opstellen van conceptbrieven.

Van een student-stagiaire wordt natuurlijk verwacht dat je de opdrachten goed uitvoert, maar ook dat je je proactief opstelt om op deze manier alles uit jouw stage te halen.

Al met al heb ik in die twee maanden ontzettend veel geleerd over de verschillende rechtsgebieden en heb ik een goed beeld gekregen van de advocatenpraktijk, waarvoor dank La Gro Advocaten!

Dominique Fransen


"Van een student-stagiair bij La Gro Advocaten wordt zelfstandigheid, nauwkeurigheid en enthousiasme verwacht"

Via een kantoorbezoek met Wetswinkel Delfland ben ik bij La Gro Advocaten terecht gekomen. Vervolgens heb ik gesolliciteerd op de functie van student-stagiair en ben ik twee maanden werkzaam geweest binnen de sectie ondernemings- en faillissementsrecht. Ik vond het fijn dat La Gro mij de mogelijkheid bood om op een specifieke sectie stage te lopen. Mijn keuze voor de master had ik immers reeds gemaakt.


Mijn werkzaamheden bij La Gro Advocaten bestonden onder andere uit het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het bijwonen van zittingen (bij rechtbanken, het gerechtshof en de KNVB-Arbitragecommissie) en cliëntbesprekingen. Daarnaast heb ik regelmatig notities en conceptbrieven opgesteld. Voorts heb ik kantooractiviteiten zoals kantoorvergaderingen, sectiebijeenkomsten en vele workshops bijgewoond. Tot slot ben ik mee geweest naar zakenlunches, diners, kantoorborrels en het jaarlijkse kantooruitje. Aan diversiteit qua werkzaamheden is dus geen gebrek.

Van een student-stagiair bij La Gro wordt zelfstandigheid, nauwkeurigheid en enthousiasme verwacht. Niettemin kon ik altijd terecht bij de advocaten van La Gro als ik vragen had. Bovendien is er veel persoonlijk contact. Ik ervaarde dat mijn eigen input ook werd gewaardeerd. Daarnaast kreeg ik de kans om mee te gaan naar zaken waarbij grote belangen op het spel stonden.

Al met al kan ik terugkijken op een uitdagende, leerzame en leuke tijd. Tijdens een stage bij La Gro Advocaten leer je binnen een relatief korte tijd erg veel. Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is hoe de advocatuur eruitziet en wat de sfeer binnen een middelgroot kantoor is. Wat mij betreft, ben ik een ervaring rijker die ik niet had willen missen.

Nathan van Rooijen (21), vierdejaars student Recht & Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Leiden.

Bij La Gro Advocaten word je in het diepe gegooid en mag je laten zien wat je waard bent. Als dat je aanspreekt, neem dan via onderstaande button contact op met Brigitta van der Heijden voor meer informatie over de mogelijkheden van een studentstage.