Stage-ervaringen

Wanneer je in de masterfase van je universitaire rechtenstudie zit wordt het tijd om in de praktijk te ervaren of de advocatuur bij je past. La Gro Geelkerken biedt uitdagende stageplaatsen aan voor gedreven rechtenstudenten.

Milou en Lotte gingen je al voor. Zij delen hun persoonlijke ervaringen en geven je inzicht in de verschillende facetten van het juridische vak waarmee zij tijdens hun stage hebben kennisgemaakt. In korte tijd hebben zij hun juridische vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. De stageperiode was niet alleen leerzaam: zij voelden zich ook snel thuis op kantoor door de prettige werksfeer. Lees hun eigen verhaal.

Bel of mail ons. Wij komen graag langs.

Meer contact

Milou van den Broek, student Universiteit Leiden: "Deze maanden zijn voorbij gevlogen."

"Tijdens een kantoorbezoek met mijn studievereniging heb ik voor het eerst kennisgemaakt met La Gro Geelkerken Advocaten. Ik vond het meteen een ontzettend leuk kantoor met hele vriendelijke mensen. Toen ik aan het einde van mijn master op zoek ging naar een student-stage in de advocatuur, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om La Gro Geelkerken aan te schrijven.

Uiteindelijk heb ik twee maanden stage gelopen op het kantoor in Leiden. Deze maanden zijn voorbij gevlogen, maar tegelijkertijd heb ik ontzettend veel geleerd en meegemaakt. De werkzaamheden liepen uiteen van het schrijven van een notitie, tot het opstellen van een conceptbrief of meedenken met een advocaat. Iedereen nam ook de tijd om een opdracht nog even na te bespreken en het eindelijke processtuk of advies te laten zien. Dit was heel leerzaam en leuk om te zien hoe mijn werkzaamheden uiteindelijk in de praktijk werden gebruikt.

Gelukkig heb ik niet alleen op het kantoor gezeten, maar heb ik ook een aantal zittingen, cliëntbesprekingen, een beëdiging, borrels en zelfs een cursus bij mogen wonen. Bij La Gro Geelkerken wordt je als student-stagiair echt opgenomen in de organisatie, ik voelde me dan ook al heel snel op mijn plek.

Door mijn stage bij La Gro Geelkerken Advocaten heb ik een goed beeld van de advocatuur en de werkzaamheden van een advocaat. Ik zou een stage bij dit kantoor zeker aanraden!"

Lotte Klaassen, student Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht: "Vanaf dag één werd ik meegenomen in de vele verschillende activiteiten van de advocaten."

"La Gro Geelkerken heb ik leren kennen via de Utrechtse Bedrijvendag en na een kennismaking op het kantoor in Alphen in den Rijn wist ik het: hier wilde ik stage lopen. Na een succesvolle sollicitatie ben ik twee maanden werkzaam geweest op de sectie Arbeidsrecht.

Vanaf dag één werd ik meegenomen in de vele verschillende activiteiten van de advocaten van La Gro Geelkerken. Zo ben ik mee gegaan naar vele zittingen (op allerlei verschillende rechtsgebieden), mocht ik bij cliënt besprekingen aanwezig zijn en heb ik deelgenomen aan de interne sectievergaderingen en workshops. Door de open en relatief informele sfeer op kantoor, voelde ik mij direct thuis. Zo wist ik dat ik bij iedereen aan kon kloppen wanneer ik een vraag had of hulp nodig had.

Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek naar aanleiding van een specifieke rechtsvraag. Hier stelde ik dan vervolgens een notitie of memo over op. Daarnaast mocht ik ook conceptstukken opstellen; denk hierbij aan brieven of processtukken. Omdat ik tijdens mijn stage intensief met het recht bezig ben geweest, heb ik in een korte tijd ontzettend veel geleerd. Ook heeft mijn stage veel potentiële keuzes voor mij bevestigd. Zo weet ik nu zeker dat ik de advocatuur in wil en mij daarbij wil focussen op het arbeids- en het ondernemingsrecht.
Een student-stage bij La Gro Geelkerken kan ik iedereen aanbevelen. Naast een fijne werkomgeving met prettige collega’s, biedt het je gegarandeerd een leerzame en uitdagende tijd."