Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving

Student-stagiair

Ben jij in de eindfase van de je universitaire rechtenstudie en wil je in de praktijk ervaren of de advocatuur bij je past? Wij bieden studentstages in de advies- en procespraktijk van onze kantoren midden in de Randstad. Je leert wat de praktijk inhoudt, ervaart de werksfeer op kantoor en spreekt naast het werk kantoorgenoten tijdens leuke sociale activiteiten.

Tijdens je stage maak je kennis met zoveel mogelijk aspecten van de dagelijkse rechtspraktijk. De sectie betrekt je bij lopende zaken, je buigt je over juridische vraagstukken, schrijft (concept)notities en stelt bijvoorbeeld processtukken op.
Je woont ook cliëntbesprekingen en zittingen bij. Vanzelfsprekend neem je deel aan kantoorcursussen of sectiebijeenkomsten waarin actuele ontwikkelingen en jurisprudentie worden besproken. Je wordt ook uitgenodigd om mee te gaan naar Jonge Balie activiteiten. En je bent uiteraard welkom op kantoorborrels en andere sociale activiteiten om in informele sfeer onze kantoorgenoten nog beter te leren kennen.

Gedurende het jaar hebben wij diverse studentstageplaatsen op de secties Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht of Vastgoed en Overheid. Binnen de secties zijn specialistische teams werkzaam, onder meer op het gebied van contractenrecht, arbeidsrecht, fusies en overnames, mededinging en staatssteun, IE en ICT, herstructurering, financiering en zekerheden, civiel vastgoedrecht en bestuursrecht.

De studentstage duurt 8 weken. Afhankelijk van studierichting en universiteit kan een studentstage studiepunten opleveren. Je krijgt een vaste begeleider en ontvangt een stagevergoeding. De stage wordt afgesloten met een evaluatiegesprek en een schriftelijke beoordeling. Wij bieden een professionele werkomgeving met enthousiaste kantoorgenoten.

Vragen over studentstages?

Bel met Thomas Timmers of Joran Tromp van onze studentencommissie. Zij coördineren de stages en kunnen je ook vertellen wanneer er weer plaats is.

Geïnteresseerd in een studentstage?

Ben jij gedreven, scherpzinnig en kom je ook met praktische oplossingen, dan maken wij graag kennis met je. Solliciteer direct via werkenbij@lgga.nl en mail je cv en recente cijferlijsten (bachelor en master) met je motivatie. Vermeld in welke periode je stage wilt lopen en naar welke sectie/rechtsgebied je voorkeur uitgaat.

In de maanden juli en augustus bieden wij geen stagemogelijkheden.