3 maart 2020

Kennissessie 'Contracteren door Overheden' - UITGESTELD

In verband met de situatie rondom het Corona-virus wordt deze kennissessie uitgesteld. Als een nieuwe datum bekend is, zullen we iedereen op de gebruikelijke wijze opnieuw uitnodigen.

Wilt u in de tussentijd op de hoogte worden gehouden door het team Overheden? Of een uitnodiging ontvangen als de kennissessie opnieuw wordt georganiseerd? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief:

Graag nodigen wij u uit voor onze kennissessie 'Contracteren door Overheden' op donderdag 16 april 2020 in het Museum Volkenkunde te Leiden.

Hans Turenhout (advocaat-partner bij La Gro Geelkerken) en Jan Spanjaard (legal counsel bij La Gro Geelkerken) delen met u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hun kennis over het opstellen van een overeenkomst.

Wilt u in de toekomst op de hoogte worden gesteld van onze artikelen en gratis kennissessies? Schrijf u dan hier in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

De wereld van overeenkomsten

Gemeenten sluiten vele overeenkomsten per jaar. De ene keer is de overeenkomst gering van omvang, de andere keer is de overeenkomst het resultaat van complexe onderhandelingen waarin meerdere partijen een rol hebben. Hoewel geen overeenkomst hetzelfde is, hebben overeenkomsten eenzelfde functie. Deze functie is tweeledig. Een overeenkomst dient enerzijds als spoorboekje: welke partij gaat wat doen en wanneer gaat zij dat doen? Anderzijds werkt de overeenkomst als juridisch risicobeheersingsinstrument: in de overeenkomst wordt geregeld welke gevolgen het heeft als niet aan de overeengekomen verplichtingen wordt voldaan. Voor beide functionaliteiten geldt dat deze onderdeel moeten zijn van de onderhandelingen en vervolgens in de overeenkomst moeten worden opgenomen. Tijdens deze kennissessie nemen Jan Spanjaard en Hans Turenhout u mee op de reis van het opstellen van een overeenkomst. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden tips en tricks voor het handige en werkbare contract gegeven. Jan schreef ook de dit jaar te verschijnen Handreiking contracteren door gemeenten voor VNG.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Mail dan naar evenementen@lgga.nl.

15:00 uur Inloop met koffie en thee
15:15 uur Presentatie Jan Spanjaard en Hans Turenhout
17:00 uur Netwerkborrel

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

We hopen u te zien bij de kennissessie 'Contracteren door Overheden'! Meld u snel aan voor deze gratis bijeenkomst via het onderstaande formulier.