7 september 2021

Workshop 'Vooroordelen kunstmatige intelligentie'

Bijna alle industrie├źn zullen worden getransformeerd door de toename van cognitieve systemen die net als mensen kunnen voorspellen, analyseren, denken en ontwikkelen door opgedane ervaring. Wanneer het gaat om digitalisering; data-analyse en disruptieve technologie├źn bestaan er echter nog volop vooroordelen en angsten. De angst voor robots die de wereld overnemen, voor datacentra waar van alles over ons is opgeslagen, en voor machines die (intelligente) beslissingen kunnen nemen is nog steeds groot.

Die angst voor het onbekende zorgt ervoor dat organisaties te lang stil blijven zitten en niet altijd optimaal gebruik maken van de kansen en mogelijkheden die kunstmatige intelligentie hen kunnen bieden. Over deze vooroordelen, over de mogelijkheden en specifiek over de juridische kant van kunstmatige intelligentie, gaan we het op 12 oktober met u hebben.

We nodigen u graag uit op 12 oktober in Museum Boerhaave te Leiden.

La Gro Geelkerken Advocaten organiseert dit evenement in samenwerken met Landscape. Landscape is een Leidse datasciencepartij die organisaties helpt met het op de juiste manier inzetten van data en kunstmatige intelligentie (KI). Zij zien een positieve toekomst voor KI zolang deze op een waardevolle, transparante en mensgerichte manier wordt ontwikkeld en zetten zich hier hard voor in, van strategie en educatie tot implementatie. Als uitvoerende data scientists weten zij als geen ander wat er wel en niet kan met kunstmatige intelligentie en zijn ze in de loop der jaren in verschillende sectoren genoeg valkuilen en vooroordelen tegengekomen die succesvolle ontwikkeling en adoptie van KI in de weg stonden. Deze komen ze graag delen om duidelijk te maken dat de stap naar data gedreven innovatie eigenlijk zo groot niet hoeft te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit
Tijdens de bijeenkomst delen Benjamin Niemeijer (La Gro Geelkerken) en Erwin Haas (Landscape) hun kennis; tijdens een paneldiscussie worden een aantal overwonnen vooroordelen uit de praktijk besproken.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

Datum: dinsdag 12 oktober
Tijd: 15.30 uur inloop, 16.00 start