Asia Desk

De groeiende Aziatische markt en toenemende investeringen door en in Aziatische landen bieden Nederlandse ondernemers en overheden interessante kansen voor uitbreiding en investeringen. Vice versa breiden ook steeds meer Aziatische bedrijven hun business uit naar Europa. Met meer dan 14 jaar ervaring zijn de advocaten van La Gro Geelkerken de toonaangevende juridische Azië-experts in Nederland. Zij bieden u voortdurende ondersteuning en streven naar lange termijn succes.

Zo helpen wij u zaken doen in Azië en China 

Onze Chinees sprekende specialisten geven juridisch en zakelijk advies aan Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Azië en Aziatische bedrijven die zaken willen doen in Europa. Wij geven antwoord op al uw vragen en geven meer dan alleen juridisch advies. Ook wij zijn immers ooit in Azië begonnen. Samen met u bepalen, structureren en verfijnen we uw Azië-strategie. Wat is de beste locatie om uw Aziatische activiteiten te starten, wat is de meest geschikte juridische structuur en welke vergunningen en certificeringen heeft u nodig?  

Creëer meer zakelijke kansen en win-win situaties door gebruik te maken van ons internationale netwerk. Wij gaan voor een lange termijn partnership. U heeft rechtstreeks contact met onze specialisten. Indien nodig bundelen wij onze kennis en ervaring door in multidisciplinaire teams samen te werken met andere specialisten binnen én buiten ons kantoor. 

Uw specialist
Joost Vrancken Peeters

Specialist Asia Desk & Ondernemingsrecht

Hiervoor kunt u bij ons terecht

  • Bedrijf starten

  • Productverkoop

  • Douane en antidumping zaken

  • Commerciële contracten

  • Intellectueel eigendom

  • Fusies en overnames

In Azië en China gelden andere wetten en regels om een bedrijf te starten en runnen. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om dezelfde rechtsvorm als in Nederland of Europa aan te houden. China kent specifieke ondernemingsvormen waarin een buitenlandse onderneming in China kan investeren, zoals de Cooperative Joint Venture (CJV) en Wholy Foreign Owned Enterprise. 

Wij adviseren u over de geschikte rechtsvormen, ondersteunen bij het opstellen van de benodigde documentatie en maken u wegwijs in de nieuwe taal en cultuur.  

Lees in ons artikel meer over de te nemen stappen als u een bedrijf wilt starten in Azië of China 

Ook in Azië kunt u op verschillende manieren uw producten verkopen. U kunt een eigen webshop beginnen, producten verkopen via webshops van derden of uw producten via een vertegenwoordiger aanbieden. U kunt gebruik maken van ons internationale netwerk om samenwerkingspartners te vinden. Uiteraard helpen wij u bij het opstellen van de benodigde contracten volgens lokale wet- en regelgeving en maken wij u wegwijs in de taal en cultuur. 

Als u goederen wilt in- of exporteren moeten deze aan verschillende eisen voldoen. Vanzelfsprekend moet aan lokale en regionale kwaliteitseisen en wet- en regelgeving worden voldaan. Exporteert u bijvoorbeeld voedsel- of gebruiksartikelen van Azië naar Nederland dan moet u voldoen aan de eisen van de Nederlandse voedsel en waren wetten en regelgeving. Onze specialisten brengen voor u in kaart aan welke wet- en regelgeving u moet voldoen en hoe u het in- en exporteren van uw producten het beste kunt aanpakken.  

Antidumpingheffing  

Sommige producten zijn in Azië goedkoper dan in Europa. Om de industrie te beschermen en eerlijke concurrentie te waarborgen, heeft de Europese Unie een aantal maatregelen bedacht om zogenoemde dumping te voorkomen.  

De Europese Commissie kan een heffing opleggen op geïmporteerde producten die onder een antidumpingmaatregel vallen. Overal waar dumping van toepassing kan zijn, kan deze maatregel worden opgelegd. Wij maken voor u inzichtelijk of u mogelijk onder de antidumpingmaatregel valt en wat de mogelijk impact op uw onderneming en in- en exportkosten zijn.  

Vanzelfsprekend ondersteunen wij u met het opstellen van commerciële contracten volgens het lokale recht en in de lokale taal. Van begin tot einde. Wij stellen contracten op, onderhandelen over de totstandkoming van contracten en bieden ook begeleiding bij het beëindigen van overeenkomsten.  

Het intellectueel eigendomsrecht wordt in Azië anders geregeld dan in Europa. In de meeste landen geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt. Wij adviseren daarom met klem om direct bij de start van uw onderneming uw merknaam, website en eventuele patenten te registreren. Zelfs als u nog niet direct zaken wilt doen in Azië. 

Daarnaast moet u uw merknaam in het Engels en de lokale taal registreren. Waar Engelse merknamen vaak online via een wereldwijd systeem geregistreerd kunnen worden, moet een merknaam in de lokale taal fysiek in het land zelf geregistreerd worden. Wij beantwoorden al uw IE-recht gerelateerde vragen en helpen met het lokaal registreren van uw merknaam.  

Ook als u uw bedrijf wilt verkopen of een onderneming wilt kopen, staan wij voor u klaar. Wij ondersteunen en ontzorgen u in het volledige proces: van het onderhandelen, opstellen van de benodigde documentatie tot en met het uitvoeren van de Due Diligence. Indien gewenst kunnen wij het volledige proces voor u uit handen nemen en organiseren in de rol van projectmanager. Voor een gestroomlijnde fusie of overname werken we in multidisciplinaire teams samen met andere specialisten van ons kantoor, zoals onze collega’s arbeidsrecht en ondernemingsrecht.  

Dé juridische Azië-experts in Nederland.
Bij La Gro Geelkerken denken we vooruit zodat u een snelle, goed voorbereide en strategische toegang tot de Aziatische markt zult krijgen.
Joost Vrancken Peeters
Advocaat, Partner
Bel: 0172-503250