Familierecht

U en uw partner hebben besloten uit elkaar te gaan, of overwegen dat. U heeft allerlei vragen. Wie gaat waar wonen? Hoe wordt het vermogen, waaronder ondernemingsvermogen verdeeld? Heeft u of uw partner recht op alimentatie? En hoe zit het met het pensioen? Hoe wordt de zorg voor de kinderen geregeld?

Bij de beantwoording van deze en andere vragen heeft u een betrokken deskundige nodig die u kan bijstaan en adviseren. Onze familierechtadvocaten helpen u verder.

Uw specialist
Maya Perfors

Specialist Familierecht

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Familierecht voor ondernemers

  • Mediation

  • Scheiden

  • Kinderen

  • Alimentatie

Onze familierechtadvocaten zijn gespecialiseerd in familierecht voor ondernemers. Een echtscheiding is vaak een moeilijke beslissing en heeft niet alleen gevolgen voor uw persoonlijke leven, maar ook voor uw zakelijke leven. Samen bekijken we wat een echtscheiding betekent voor u en uw onderneming en wij begeleiden u tijdens het gehele traject.  

 

Kiest u voor mediation, dan werkt u actief mee aan het vinden van een oplossing. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die u in een aantal gesprekken helpt om samen tot een oplossing te komen. In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig en neemt deze geen standpunt in. Een mediator neemt ook geen beslissingen. U kunt ook bij ons terecht als u behoefte heeft aan een partijdige adviseur op de achtergrond bij een mediation. 

 

Scheiden kan moeilijk en verdrietig zijn. U heeft vragen over uw toekomst, uw woonsituatie, de kinderen, alimentatie, verdeling van vermogen en pensioen. Onze advocaten helpen u hiermee verder door vooruit te denken. Daarnaast hebben zij oog voor de gevolgen van uw onderneming. 

Wij staan voor u klaar als u vragen heeft over ouderlijk gezag, erkenning, adoptie en naamswijziging. Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding. Het is belangrijk dat uw kinderen de juiste aandacht krijgen. Samen kijken we goed naar hun belangen. 

 

Wanneer u gaat scheiden en alimentatie aan de orde is, krijgt u te maken met verschillende vormen van onderhoudsbijdragen. Zo dienen ouders van kinderen tot 21 jaar bij te dragen in hun kosten. Partneralimentatie kan aan de orde zijn als u of uw ex-partner niet volledig in het eigen levensonderhoud kan voorzien. We bespreken de mogelijkheden en brengen samen in kaart wat op uw situatie van toepassing is.  

In het bijzonder hebben we oog voor de situatie van ondernemers. Om de alimentatie te berekenen wordt gekeken naar uw inkomen en de winst van uw onderneming. Het vaststellen van het inkomen van een ondernemer is maatwerk. Het inkomen van een ondernemer is vaak onzeker, varieert en is van meerdere factoren afhankelijk. Samen met u zorgen wij dat uw inkomen goed in kaart wordt gebracht. Daarnaast besteden we extra aandacht aan pensioen.  

 

U bepaalt het doel. U bepaalt het gewenste resultaat, niemand anders. We kunnen u daarbij adviseren en helpen. Want u staat er niet meer alleen voor. Wij staan u bij met raad én daad om uw doel en resultaat maximaal te bereiken.
Maya Perfors
Advocaat

Gerelateerde publicaties

09 januari 2020
Hoe voorkomt u dat uw scheiding een gevecht wordt? Kies voor mediation!
Een scheiding is een verdrietig proces. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Voor veel mensen voelt een scheiding als een persoonlijk falen. Emoties spelen een grote rol. Zoals boosheid om verlaten te zijn of om geschonden vertrouwen, angst voor de toekomst of de vrees om het als alleenstaande ouder niet te redden en de kinderen door de scheiding te beschadigen.
20 januari 2017
Kan ik een omgangsregeling voor de hond vragen aan de rechter?
Stel u gaat uit elkaar, maar u kunt geen afspraken met elkaar maken over de hond of een ander huisdier. Kunt u dan aan de rechter een omgangsregeling voor de hond vragen? Ja, dat kan!
18 juli 2019
Internationale scheiding
Stel u bent in het buitenland gehuwd, of één van u heeft niet de Nederlandse nationaliteit, of u heeft beiden niet de Nederlandse nationaliteit. Dan is er een kans dat op uw huwelijksvermogen niet Nederlands, doch buitenlands recht van toepassing is.
25 maart 2020
Alimentatie en Corona
Het ziet er naar uit dat het Corona-virus niet alleen voor veel gezondheidsmalaise zorgt, maar ook voor financiële ellende. Daardoor kunnen zowel ondernemers als werknemers mogelijk geconfronteerd kunnen worden met een aanzienlijke inkomensachteruitgang.
04 maart 2021
Zal ik scheiden?
Dit is een vraag die mogelijk door uw hoofd speelt. U twijfelt. Want wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Hoe moet u een scheiding voorbereiden? Is een scheiding in uw geval wel verstandig? En is het wel de oplossing voor uw problemen?
30 maart 2020
Alimentatie en de DGA
Om te beoordelen of iemand draagkracht heeft om kinder- of partneralimentatie te betalen, zal het inkomen vastgesteld moeten worden. Bent u een werknemer dan blijkt uw inkomen uit uw jaaropgave en loonstrook.
Bel: 0172-503250