Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
29 oktober 2020

Webinar Corona & Arbeidsrecht

Op dinsdag 17 november 2020 om 16.00 uur organiseert LGGA een nieuw webinar dat zich specifiek richt op de belangrijkste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen rond Corona in 2020. We bespreken de laatste rechtspraak op een praktische manier en we geven u tips hoe u hiermee om kunt gaan. Aan bod komen:

Corona en:

  • Vakantie(dagen): o.a. moet ik op verzoek van werknemer toegekende vakantiedagen terugdraaien? Vervallen de wettelijke vakantiedagen ook als werknemer vanwege Corona niet op vakantie kan/wil? Voor wiens risico komt het als de werknemer na een reis in quarantaine moet?
  • Privacy: o.a. moet mijn werknemer het melden als hij wordt getest, óf hij Corona heeft? Mag/moet ik mondkapjes verplicht stellen en wat als een werknemer daarin niet mee wil? Mag ik mijn medewerkers verplichten om getest te worden? Mag ik temperatuur van werknemers meten en mogen werknemers dit weigeren? Hoe kan ik andere werknemers informeren over ontwikkelingen rond een specifieke Corona besmetting in het bedrijf?
  • Thuiswerken of op kantoor: o.a. hebben werknemers recht om thuis te werken? Kunt u werknemers verplichten om op kantoor/thuis te werken? Wat zijn de Arbo-verantwoordelijkheden voor de werkgever bij thuiswerken?
  • Loon/aanpassing arbeidsvoorwaarden: o.a. mijn werknemer komt niet werken omdat hij bang is met Corona besmet te raken; heeft hij recht op loon? Wanneer kan ik arbeidsvoorwaarden van werknemers aanpassen?
  • Ontslag: o.a. mijn werknemer zegt dat hij een Corona test heeft gedaan maar dat blijkt niet zo te zijn; is dit grond voor ontslag? Mijn werknemer houdt zich niet aan interne richtlijnen; is dit grond voor ontslag? Werknemer heeft op het werk iemand geknuffeld en gezegd dat hij met corona besmet is; is dit grond voor ontslag?


U heeft tijdens het webinar de gelegenheid live vragen te stellen en deze ook direct live te beantwoorden. De slides van de presentatie worden achteraf toegestuurd.

We zien u graag op 17 november!

Aanmelden voor Webinar Corona & Arbeidsrecht


Voorafgaand aan de webinar ontvangt u een e-mail ter herinnering, waarin de Zoom-link ook is te vinden.