Top 3 gezochte pagina's

Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving

Reisrecht

Of u nu reisagent of touroperator bent: alle reisondernemingen hebben te maken met een woud aan regels. Nederlandse én Europese, zoals de Richtlijn Pakketreizen, wet op de reisovereenkomst, DBC-Verordening, Code Reisaanbiedingen en ANVR Reis- en Boekingsvoorwaarden. Om deze complexe regelgeving het hoofd te bieden, werken onze advocaten Reisrecht - waar nodig - in multidisciplinaire teams samen.

La Gro Geelkerken heeft een ervaren team Reisrecht met nationale bekendheid en uitstraling. Het team treedt op voor vele partijen in de reisbranche en is niet alleen gespecialiseerd in de specifieke regelgeving in de reisbranche, maar biedt - als een van de weinige advocatenkantoren in het land - op de reisbranche gerichte (proces-)ervaring.

Daardoor kunnen wij uw organisatie optimaal ondersteunen bij conflicten. Veelal proactief op de achtergrond, waar nodig op de voorgrond. Natuurlijk kan er worden geprocedeerd, maar wij zullen niet aarzelen u een schikking te adviseren om tot het beste resultaat te komen. Samen met u bepalen wij de beste strategie.

Gevolgen van COVID-19 voor uw organisatie

Heeft u vragen over maatregelen en juridische gevolgen met betrekken tot de corona-uitbraak? Praktische informatie en belangrijke updates leest u via 'Maatregelen voor ondernemers en overheden tijdens de coronacrisis'.

 

Neem contact op met

mr. P.J.B. (Pieter) van Deurzen

Sectiehoofd team Reisrecht

070-7900 131 / 06-28625347

Actueel

15 april 2021 | Actueel

Booking.com kwalificeert als (online) reisagent voor het Bpf Reisbranche

Vrijwel iedereen kent Booking.com en heeft een idee van wat zij doet. Toch was het tot afgelopen vrijdag 9 april jl. niet duidelijk of Booking.com kwalificeerde als ‘(online) reisagent’ als bedoeld in het Verplichtstellingsbesluit Reisbranche en daarmee verplicht was voor haar werknemers bij het pensioenfonds voor de reisbranche pensioen op te bouwen. De Hoge Raad gaf hier duidelijkheid over.

Lees meer
20 mei 2021 | Workshop

Webinar Actualiteiten Bouwrecht

Op donderdag 20 mei organiseert La Gro Geelkerken advocaten een webinar Bouwrecht. Tijdens dit webinar bespreken onze gespecialiseerde advocaten de actualiteiten op het gebied van Bouwcontractenrecht. Daarnaast bespreken we de stand van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Deze wet gaat naar verwachting vanaf januari 2022 stapsgewijs in. Er is tijdens het webinar ook ruim de tijd om vragen te stellen.

Lees meer

“Wij zitten dicht bij het vuur en volgen de ontwikkelingen in de reisbranche op de voet. Een must omdat we vanuit La Gro Geelkerken ook nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van de nieuwe wet- en regelgeving in de branche. ”

Nick de Leeuw, Sectiehoofd team Reisrecht
Onze advocaten

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

1
Veranderende regelgeving
- Wat betekent de nieuwe Richtlijn Pakketreizen voor mijn bedrijf?
- Moet ik aanvullende reisvoorwaarden opstellen?
- Ben ik reisagent en word ik in 2018 touroperator of handelaar in reisarrangementen?
2
Klachten over uitgevoerde reizen
- Hoe voorkom ik een langdurige en kostbare procedure?
- Hoe houd ik de schade voor mijn bedrijf zo beperkt mogelijk?
3
Procederen
- Welke kans van slagen heeft deze claim?
- Hoe moet ik omgaan met kritiek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op mijn prijsaanduidingen?