Bouwrecht

De bouw is volop in beweging. Met de bouwopgave in Nederland en met toenemende aandacht voor natuur, milieu en verduurzaming wordt de wet- en regelgeving complexer. Ons bouwrechtteam navigeert u graag door deze wet- en regelgeving en is gewend om de complexe verhouding tussen de verschillende partijen bij het bouwproces, en hun verantwoordelijkheden, snel te doorgronden.

Al ruim honderd jaar adviseert ons kantoor cliënten over al hun bouw gerelateerde vraagstukken. Van het opstellen van aanbestedings- en projectdocumentatie, het begeleiden van aanbestedingen, het toetsen van (concept-) overeenkomsten, tot het opstellen van bouwcontracten. Het bouwrechtteam bedient met hun uitgebreide expertise en jarenlange ervaring onder andere aannemers, architecten, bouwbegeleiders, constructeurs, ontwikkelaars en overheden. 

Het team heeft daardoor ruime kennis en ervaring met het voorkomen en oplossen van geschillen bij bouwprojecten. Wij streven daarbij naar een minnelijke oplossing in het belang van onze cliënten. Indien dit niet mogelijk is, dan staan wij onze cliënten bij in arbitrage (o.a. NAI, RvA) of bij de gewone rechter. 

Type contracten en algemene voorwaarden 

Het team is gewend te werken met alle algemene voorwaarden die in de bouw worden gebruikt, zoals de ALIB 2007, AVA 2023, AVIC 2017, Bouwgarant, CR 2013, DNR 2013, UAV 2012, UAV-GC 2005, RAW, STABU, SWK- en Woningborg en met de FIDIC Suite of contract. Bij standaard overeenkomsten proberen we een contract toe te snijden op een concrete opdracht en de daarbij betrokken partijen. 

Multidisciplinaire aanpak 

Indien dit van meerwaarde is voor onze cliënt, werkt ons bouwrechtteam nauw samen met de teams vastgoed, financieringen, aanbestedingsrecht, bestuursrecht, huurrecht, intellectueel eigendom en mededinging & staatssteun. Door te werken in multidisciplinaire teams, kunnen wij cliënten over alle aspecten en in elke fase van de bouw adviseren en bijstaan.

Uw specialist
Niek Hoogwout

Specialist Aanbestedingsrecht & Commerciële contracten en commercial litigation

Gerelateerde Publicaties

Bel: 0172-503 250