Vastgoedrecht

Het vastgoedrecht is een omvangrijk rechtsgebied waarin vele deelbelangen en deelaspecten een rol spelen. De vastgoed advocaten van La Gro Geelkerken zijn thuis in de wereld van onroerend goed. Onze advocaten staan onder andere aannemers, architecten, bouwbegeleiders, overheden, woningcorporaties, projectontwikkelaars en toeleveranciers bij en voorzien hen van deskundig advies over bijvoorbeeld algemene voorwaarden, contract- en samenwerkingsvormen en bouwarbitrages. Ook vastgoedondernemers kunnen bij ons terecht met al hun vragen over koop en verkoop, huur en verhuur, (erf)pacht, appartementsrechten en aanneming van werk.

Onze aanpak

Het team Vastgoed is gespecialiseerd in alle aspecten van het commercieel vastgoed en staat u van begin tot eind bij. Van de transactie tot en met de daadwerkelijke afwikkeling. Samen met u bepalen wij de juiste aanvliegroute, gebaseerd op onze juridische expertise en diepgaande kennis van de vastgoedmarkt. 

Wij denken proactief met u mee, dragen pragmatische oplossingen aan en zijn alert op valkuilen en blinde vlekken. Veelal op de achtergrond, waar nodig op de voorgrond tot aan de Raad van Arbitrage of de civiele rechter.

Uw specialist
Arjen Doelman

Specialist Vastgoedrecht & Overheid

Hiervoor kunt u bij ons terecht

Wij begeleiden vastgoedondernemers bij de koop en verkoop van onroerend goed. Van het opstellen of beoordelen van een koopovereenkomst, het formuleren van ontbindende en opschortende voorwaarden tot aan het oplossen van geschillen.

Huurrecht is een dynamisch rechtsgebied dat zich enerzijds kenmerkt door toepassing van dwingendrechtelijke regels en anderzijds contractvrijheid. Het is een aparte tak van sport binnen het vastgoedrecht. Daarom beschikken wij over een gespecialiseerd huurrecht team. Zij kennen de spelregels als geen ander en voorzien u van gedegen en specialistisch advies over onder andere verhuurmogelijkheden, opstellen en beoordelen van huurcontracten, rechten en plichten bij huurprijswijzigingen en gebiedsontwikkeling en onteigening.

De bouw is een veelzijdige wereld die gepaard gaat met complexe juridische regelgeving. Wij staan in elke fase van een bouwproject voor u klaar. We adviseren over contracten en onderhandelingen en staan voor u klaar in conflictsituaties.

Wanneer u een bouwproject wilt aanbesteden, moet u doorgaans voldoen aan strikte procedures. Ons speciale Aanbesteding team begeleidt de volledige aanbestedingsprocedure. We adviseren over de inrichting van uw aanbesteding, kijken mee bij het beantwoorden van vragen van inschrijvers in een Nota van Inlichting en begeleiden bij het opstellen van contracten met gegadigden of inschrijvers.

Wanneer u een gebouw op splitst om hier appartementen van te maken, krijgt u te maken met het appartementsrecht. Hoe het gebouw is opgesplitst in appartementsrechten, moet u beschrijven in een splitsingsakte. Daarnaast moeten de rechten en plichten van individuele appartementseigenaren worden geformuleerd. Bovendien krijgt u te maken met een Vereniging van Eigenaren.

Wij ondersteunen u bij het correct vastleggen van het appartementsrecht en maken u wegwijs in de rechten, plichten en mogelijkheden van een Vereniging van Eigenaren.

Bel: 0172-503 250