20 november 2018

La Gro deelt white papers Medezeggenschap en Ontslagrecht

Wij delen graag onze kennis met u over actuele juridische thema's uit uw wereld. Zodat ook ú uw juridische kennis kunt verdiepen. Daarom bieden wij u onze white papers aan.

Medezeggenschap

Met medezeggenschap wordt het personeel betrokken bij de besluitvorming binnen de organisatie. Dit kan ook voor u als ondernemer gunstig zijn: zo weet u wat er speelt op de werkvloer en voelt het personeel zich meer verbonden aan de onderneming. Afhankelijk van het aantal werknemers dat bij u in dienst is, moet een personeelsvergadering, personeelsvertegenwoordiging (PVT) of een ondernemingsraad (OR) worden ingesteld. Deze white paper, geschreven door mr. drs. Gerard Zuidgeest, geeft u een helder antwoord op de veel gestelde vragen omtrent medezeggenschap.

Download de white paper Medezeggenschap

Ontslagrecht

Bij de start van een arbeidsovereenkomst hebben de werkgever en de werknemer vaak vertrouwen in een langdurige samenwerking. Maar in de praktijk blijkt soms een ontslag onvermijdelijk. Als u met ontslag te maken krijgt, wilt u graag bekend zijn met de rechten en plichten binnen de huidige regelgeving. Deze white paper, geschreven door mr. Angela Mekes, gaat in op veel gestelde vragen rondom ontslagrecht.

Download de white paper Ontslagrecht

 

Auteur
Mr. A.I. (Angela) van der Does-Mekes

Advocaat

17 mei 2024

Liegen over ziekte: onstlag op staande voet?

In deze aflevering bespreken we een uitspraak waarin de werkgever ervan overtuigd was dat de werknemer zich zieker voordeed dan zij daadwerkelijk was. De werkgever zet Hoffman bedrijfsrecherche in en op basis van het onderzoeksrapport ontslaat zij de werknemer op staande voet. Houdt dit stand? En wat kun je als werkgever in een vergelijkbare situatie doen?