Iris Arts 

Iris werkt sinds september 2023 als advocaat bij La Gro Geelkerken Advocaten (LGGA) in de sectie Intellectueel Eigendom & Technologie. Iris is gespecialiseerd in octrooirecht en in de farma & life sciences praktijk. Zij heeft zich onder meer beziggehouden met vraagstukken zoals tweede medische indicatie octrooien en het concept van plausibiliteit. Voordat zij begon bij LGGA, heeft Iris gewerkt als jurist in het Radboudumc, waar ze zich heeft verdiept in juridische kwesties rondom pediatrische klinische studies.

Daarnaast is Iris altijd maatschappelijk betrokken geweest. Zij heeft verschillende bestuursfuncties bekleed en was actief als lid van de Raad van Advies van Stichting Maashorst in Uitvoering. Ze was politiek actief in de gemeente Oss (stond op de kieslijst in 2018) en heeft zich ingezet voor de ouderenzorg (Rode Kruis) en voor vluchtelingen uit Syrië.

Iris is een enthousiaste, empathische persoonlijkheid, die graag haar tanden zet in moeilijke vraagstukken. Vanuit haar werk en maatschappelijke betrokkenheid heeft ze geleerd om mensen met verschillende belangen en standpunten bij elkaar te brengen.  

Specialisaties

  • Octrooirecht
  • Farma & life sciences
  • Intellectueel eigendomsrecht

Achtergrond en nevenactiviteiten

  • 2022, Radboud Universiteit (Master Ondernemingsrecht, cum laude)
  • Bestuurslid van de Stichting Belangenbehartiging Ruiters & Menners Herperduin/de Maashorst
  • Lid van professionele organisaties en beroepsverenigingen, zoals AIPPI, LESI en VF&R
Contactgegevens
Mr. I. E. H. M. (Iris ) Arts 

Specialist Intellectueel eigendom

Bel Iris Arts