Contact

  • Bel 0172 503 250
  • Routebeschrijving
14 januari 2021

Geen loon zolang medewerker weigert een mondkapje te dragen

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft in een kort geding uitspraak van 13 januari 2021 bepaald dat een bezorger van een banketbakkerij uit Bilthoven - die weigert om een mondkapje te dragen ondanks instructies van zijn werkgever - pas weer op zijn werk hoeft te worden toegelaten op het moment dat hij een mondkapje draagt. Tot die tijd mag zijn werkgever de betaling van zijn loon opschorten.

Mondkap verplichtgesteld

Op 13 oktober 2020 had de werkgever aan het personeel van de banketbakkerij laten weten dat vanaf dat moment het dragen van een mondkapje op het werk verplicht werd gesteld. De medewerker weigerde hier gehoor aan te geven, waarna de betaling van zijn loon werd opgeschort en hem de toegang tot het werk werd ontzegd. De werknemer was het hier niet mee eens en startte een kort geding. Volgens de medewerker zorgt het dragen van een mondkapje voor veel hinder tijdens zijn werk en kan hij voldoende afstand houden van collega’s, waardoor het dragen van een mondkapje in zijn functie niet nodig is.

Instructierecht

De werkgever beroept zich in het kort geding op het zogenaamde instructierecht van de werkgever, waarin staat dat de werknemer zich moet houden aan redelijke voorschriften die de werkgever opstelt. “Hoewel over de effectiviteit van het mondkapje wordt getwist, is het een maatschappelijk aanvaard middel”, aldus de voorzieningenrechter.

Contact

Heeft u vragen over de NOW of andere steunmaatregelen? Neem contact op met Ilona Uilenberg, of een van onze andere specialisten van de sectie Arbeidsrecht. Zij staan u graag te woord.

Wilt u in de toekomst op de hoogte worden gesteld van onze artikelen en gratis webinars? Schrijf u dan hier in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.